'' Taze Fasulyenin Tescillenen adı''
Türkiye'de Bira mayası olarak kullanılan şerbetçi
otundan sonra Pazaryeri Boncuğu olarak ünlenen bu fasulye cinside sadece
Pazaryeri'nde yetişmektedir. Dış yüzeyi parlak ve kılçıksız bir tür olan bu
fasulyede belli bir toplama sürecine bağlıdır toplanmada gecikildiğinde hemen
sararmaktadır. Pazarlarda aranan büyük rağbet gören bu fasulyenin üreticileri
yeter ki aracıların ve simsarların eline düşmesin.
Pazaryeri'nden başka yerde yetişmeyen ''Pazaryeri Boncuğu'' Sarnıç'ın iklim koşullarına da son derece uygun olduğu görülmektedir. Sarnıç iklimine uygun olan şerbetçi otu, yaban mersini ve aronyadan sonra Pazaryeri Boncuğu'da yerini almıştır. Tsabaldan Sarnıç'a uzanan Atalarının izinde ve doğal bir yaşamın özünü yaşamak amacı ile de Sarnıç'lı olan kardeşler İşl.Müh.Yön.Figen Alkan, Genel Cerrah Dr. Yeşim Fenemen, Gıda Mühendisi Füsun Açıktan. ve Kamu Yön.Uzm. Ayda Güleryüz hobi olarak düşündükleri fasulye ekiminde gerçek bir müstahsil oldular. Sabah güneş doğmadan girdikleri bahçelerinden topladıkları fasulyeleri de çuvallara doldurarak pazara göndermektedirler.
Bahçeye serpiştirerek ektikleri domates biber
patlıcan salatalıkların doğallığının tazeliğinin mutluluğu ile topladıkları
çilekleri de ikram etmekten son derece mutluluk ve kıvanç duymaktalar.
Bereketli
bol hasatlar ve başarılar dileriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder