24 Ağustos 2019

SARNIÇ'DA ''PAZARYERİ BONCUĞU '' HASADI





    
'' Taze Fasulyenin Tescillenen adı''

Türkiye'de Bira mayası olarak kullanılan şerbetçi otundan sonra Pazaryeri Boncuğu olarak ünlenen bu fasulye cinside sadece Pazaryeri'nde yetişmektedir. Dış yüzeyi parlak ve kılçıksız bir tür olan bu fasulyede belli bir toplama sürecine bağlıdır toplanmada gecikildiğinde hemen sararmaktadır. Pazarlarda aranan büyük rağbet gören bu fasulyenin üreticileri yeter ki aracıların ve simsarların eline düşmesin.

Pazaryeri'nden başka yerde yetişmeyen ''Pazaryeri Boncuğu'' Sarnıç'ın iklim koşullarına da son derece uygun olduğu görülmektedir. Sarnıç iklimine uygun olan şerbetçi otu, yaban mersini ve aronyadan sonra Pazaryeri Boncuğu'da yerini almıştır. Tsabaldan Sarnıç'a uzanan Atalarının izinde ve doğal bir yaşamın özünü yaşamak amacı ile de Sarnıç'lı olan kardeşler İşl.Müh.Yön.Figen Alkan, Genel Cerrah Dr. Yeşim Fenemen, Gıda Mühendisi Füsun Açıktan. ve Kamu Yön.Uzm. Ayda Güleryüz hobi olarak düşündükleri fasulye ekiminde gerçek bir müstahsil oldular. Sabah güneş doğmadan girdikleri bahçelerinden topladıkları fasulyeleri de çuvallara doldurarak pazara göndermektedirler.
Bahçeye serpiştirerek ektikleri domates biber patlıcan salatalıkların doğallığının tazeliğinin mutluluğu ile topladıkları çilekleri de ikram etmekten son derece mutluluk ve kıvanç duymaktalar.
Bereketli bol hasatlar ve başarılar dileriz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder